Ubyo Son Sınıf Öğrencileri Borsanın Kalbinde

UBYO BANKACILIK VE FİNANS ÖĞRENCİLERİ DÜNYANIN İLK BORSASINDA

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık ve Finans bölümü öğrencilerine yönelik olarak, Bankacılık ve Finans bölüm başkanı Doç. Dr. Soner AKKOÇ öncülüğünde Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde yer alan Aizonai Antik Kentine gezi düzenlendi.

Kütahya İli, Çavdarhisar İlçesi sınırları içerisinde yer alan Aizanoi Antik Kentinin geçmişi M.Ö. 3000’li yıllara kadar uzanmaktadır. M.S. 200-300’lü yıllarda inşa edilen ve günümüzde hala ayakta kalan Zeus Tapınağı, Stadyum- Tiyatro Kompleksi, Köprüler ve Macellumu ile Roma Döneminin en önemli kentlerindendir. Kütahya – Türkiye hatta tüm dünya için önemli bir tarih merkezi olan Aizonai Antik kentindeki bu eserler Kaymakamlık tarafından görevlendirilen rehber eşliğinde ziyaret edilmiştir.

Dünyanın en iyi korunmuş tapınaklarından biri olan Zeus Tapınağı başta olmak üzere, dünyanın ilk borsası olan ayrıca enflasyonla mücadele içinde kullanılan Aizanoi Macellum’u, antik dönemde ilk kez bir kompleks şeklinde inşa edilen 13.500 kişi kapasiteli Stadyum ve 15.000 kişi kapasiteli Tiyatro ile diğer tarihi yerler, öğrencilerin soruları ve rehberin aydınlatıcı anlatımı eşliğinde ziyaret edilmiştir.

Son Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2016, Pazartesi