III. Muhasebe ve Denetim Standartları Çalıştayı

Muhasebe ve Finansman Öğretim Üyeleri Bilim ve Araştırma Derneği(MUFAD) ve Dumlupınar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu işbirliği ile 19-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında “III. MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI ÇALIŞTAYI” düzenlenmiştir.

MUFAD başkanı ve Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ümit GÜCENME GENÇOĞLU ile Dumlupınar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğretim üyeleri öncülüğünde düzenlenen, III. Muhasebe ve Denetim Standartları Çalıştayı, yoğun bir katılımla gerçekleştirilmiştir.

Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi GÖREN’in de katıldığı çalıştayda  Dumlupınar Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin ERGİN’in açılış konuşmasını yaptı. Aynı zamanda Kütahya SMMM Oda Başkanı Necmi Polat'ın da katılıp konuşmalarını yaptığı etkinlikte birinci gün; Sakarya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Selahattin KARABINAR, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Dursun ARIKBOĞA ve Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kadir GÜRDAL Türkiye Muhasebe Standartları konusu kapsamında sunumlar yaparak önemli tespit ve bilgilendirmelerde bulunmuşlardır. Birinci günün sonunda katılımcılar, üniversitemizi, DPÜ Arkeoloji müzesini ve göl evini gezerek gala yemeğine katılmışlardır.

Türkiye Denetim Standartları konusunun ele alındığı çalıştayın ikinci gününde ise, Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fatih Coşkun ERTAŞ, PwC Türkiye- Bölgelerden sorumlu ortak Murat SANCAR ve Marmara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nejat BOZKURT  konuyla ilgili sunumlar yapmışlardır.

Kapanış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ümit GÜCENME GENÇOĞLU başarılı geçen çalıştay  için Düzenleme Kuruluna katkılarından dolayı teşekkür etmiştir. Prof. Dr. Ümit GÜCENME GENÇOĞLU’na Dumlupınar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Dalkılıç ve Yrd. Doç.Dr. Emin Zeytinoğlu plaketlerini takdim etmişlerdir.  Çalıştayın 2. Günü gezi programında, Kütahya Müzeleri, Kütahya Ulu Cami, Kütahya Konakları ve son olarak da Kütahya kalesi ziyaret edilmiştir.

Son Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2016, Pazartesi