XI. Trademaster Yatırım Ligi Yarışması’nda Yüksekokulumuzun Büyük Başarısı

TradeMaster Yatırım Ligi Yarışması, İş Yatırım tarafından her yıl düzenlenen ve finansal okuryazarlığın artırılması için üniversiteler arasında BIST 100 paylarına, gösterge tahvile, VİOP'ta belirli kontratlara,  belirli varantlara işlem yapmaya yönelik bir portföy yarışmasıdır. Bu yarışmaya katılım üniversitelerin belirleyeceği 2'şer kişilik takımlar ile yapılmaktadır. İş Yatırım, düzenlediği bu yarışma ile genç neslin finansal piyasalarda bilinçli yatırım yapmasının teşvik edilmesini amaçlamaktadır.

08.04.2019 ile 10.05.2019 tarihleri arasında bu yıl 11.’si düzenlenen yarışmaya Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’ndan 19 takım katılmıştır. Bu takımların çoğu Üniversitemizi ve Yüksekokulumuzu başarıyla temsil etmişlerdir. Yarışma sonuçlarına göre, takımlarımızdan 2’si yarışmayı birincilik ve üçüncülük dereceleriyle tamamlamış, 3 takım ise ilk 10 takım arasında yer almıştır.

Yarışmanın birincisi, Vasfiye Gediktaş ve Furkan Yelkaya’nın oluşturduğu YILDIZLAR3; üçüncüsü ise Sümeyra Acar ve Sena Tüle’nin oluşturduğu FINANCEEAGLES takımıdır. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi ve diğer tüm takımları tebrik ederiz. Ayrıca, yarışmaya desteklerinden dolayı Bankacılık ve Finans Bölümü öğretim elemanları Doç. Dr. Y. Deniz KOÇ, Doç. Dr. Ayşen ALTUN ADA ve Öğr. Gör. İsmail BALKAN ile öğrencilerimizi bu konuda teşvik eden Doç. Dr. Nasıf ÖZKAN’a teşekkür ederiz.

Son Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2019, Cuma