Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Muhasebe ABD Uluslararası Finansal Raporlama ve Analiz Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Uluslararası Finansal Raporlama ve Finansal Analiz Tezsiz Yüksek Lisans Programı 2020 yılında, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Lisansüstü EÄŸitim Enstitüsü bünyesinde kurulmuÅŸ ve eÄŸitime baÅŸlamıştır.

Uluslararası Finansal Raporlama ve Analiz Tezsiz Yüksek Lisans Programı ulusal ve uluslararası düzeyde kamu ve özel kesimin gereksinim duyduÄŸu, çağın gereklerine uygun muhasebe ve finansman formasyonu ve becerileriyle donatılmış insan kaynağını hazırlama ve yetiÅŸtirmeyi amaçlamaktadır. Program, iç ve dış etkinliklerini ve görevlerini, çizdiÄŸi vizyon ve belirlediÄŸi misyon çerçevesinde baÄŸlı olduÄŸu enstitü müdürlüÄŸü ve üst kuruluÅŸ olarak rektörlük üzerinden yürütür.

Muhasebe Ana Bilim Dalı, öÄŸrencilerini kamu ve özel sektöre yönelik olarak birçok alanda istihdam edilecek ÅŸekilde yetiÅŸtirir. Bölümünün etkileÅŸim halinde olduÄŸu paydaÅŸlar; TÜRMOB, BDDK, KGK, SPK, DPT, Sanayi Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı baÅŸta olmak üzere bakanlıklara baÄŸlı çeÅŸitli kurum ve kuruluÅŸlar ile Üniversiteler, AraÅŸtırma Kurumları, Enstitüler ÅŸeklinde özetlenebilir.

Muhasebe Ana Bilim Dalı sahip olduÄŸu zengin ve nitelikli öÄŸretim elemanı kadrosu ile öÄŸrencilerine en iyi ÅŸekilde eÄŸitim vermeye çalışmaktadır. Muhasebe Ana Bilim Dalı, gerçekleÅŸtirdiÄŸi akademik çalışmaları ile ülke ve dünya bilimine, yetiÅŸtirdiÄŸi vasıflı öÄŸrencilerle ülkemiz istihdam piyasasına ve bölgesel bazda faaliyet gösteren iÅŸletmelerle kurduÄŸu iliÅŸkilerle de üniversite sanayi iÅŸbirliÄŸine önemli katkılar saÄŸlamaya devam etmektedir.

Uluslararası Finansal Raporlama ve Analiz Tezsiz Yüksek Lisans Programın amacı özellikle muhasebe ve denetim alanında meslek mensuplarının ve muhasebe mesleÄŸinde kariyer yapmak isteyen özellikle muhasebe meslek mensubu adayı stajyerlerin muhasebe ve denetim standartları, maliyet ve yönetim muhasebesi alanlarında hem teorik hem de uygulama bazında gerekli alt yapı ile donatılarak, iÅŸ hayatına atılmalarını ve sektörün talebinin karşılanmasını saÄŸlamaktır. Böylece serbest muhasebeci mali müÅŸavirlik, bağımsız denetçilik, iç denetçilik ve yönetime destek veren bağımlı muhasebe meslek mensupluÄŸu yolunda katılımcılara önemli mesleki bilgi ve beceri saÄŸlamaktır.

Uluslararası finansal raporlama ve analiz Tezsiz yüksek lisans programına devam eden katılımcılarımız ALES sınavından yeterli not almaları halinde aynı programın tezli yüksek lisans bölümlerine de geçiÅŸ yapabilmektedirler.

Muhasebe Ana Bilim Dalı olarak;

- Türkiye'de bu alanda, yüksek lisans düzeyinde eÄŸitim-öÄŸretim hizmeti sunan ilk bölümlerden biri olarak, çıtayı hep yukarıda tutmayı,

- Sadece bilimsel açıdan gerekli programları deÄŸil, aynı zamanda sosyal ve etik deÄŸerleri, insanlığın ortak deÄŸerlerini paylaÅŸmayı, analitik düÅŸünceyi ve öÄŸrencilerin kendi beceri ve motivasyonlarını kuvvetlendiren eÄŸitim-öÄŸretim programlarını önemsemeyi,

- Katılımcılarını, bilimsel ve teknolojik gelişmelerin mesleğe yansımalarını dikkate alan, mesleğinde en iyi yere gelmeyi esas alan, iyi bilgilendirilmiş ve iyi bireyler olarak yetiştiren ve hayata geniş bir yelpazede hazırlamayı hedefler.

Uluslararası Finansal Raporlama ve Analiz Tezsiz Yüksek Lisans Programında yer alan ders müfredatı aÅŸağıdaki gibidir.

 Ders Ad

Sınıf

Dönem

Kredi

AKTS

Güz Dönemi Dersleri

Muhasebe ve Finansal Raporlama Standartları

1

GÜZ

3

6

Maliyet Analizleri

1

GÜZ

3

6

Finansal Tablolar Analizi

1

GÜZ

3

6

Kurumsal Raporlama

1

GÜZ

3

6

Muhasebe Bilgi Sistemi ve Teknolojileri

1

GÜZ

3

6

Muhasebenin Kuramsal Yapısı

1

GÜZ

3

6

Muhasebede Vergi Uygulamaları

1

GÜZ

3

6

Türev Ürünleri ve Muhasebesi

1

GÜZ

3

6

Vergi Muhasebesi

1

GÜZ

3

6

Adli Muhasebe

1

GÜZ

3

6

Sektörel Muhasebe

1

GÜZ

3

6

İleri Denetim Uygulamaları

1

GÜZ

3

6

Bahar Dönemi Dersleri

Stratejik Maliyet Yönetimi

1

BAHAR

3

6

Denetim Teorisi ve Türkiye Denetim Standartları

1

BAHAR

3

6

Performans Yönetimi

1

BAHAR

3

6

İleri Finansal Raporlama Uygulamaları

1

BAHAR

3

6

Çevre Muhasebesi

1

BAHAR

3

6

Stratejik Yönetim Muhasebesi

1

BAHAR

3

6

Bağımsız Dış Denetim ve Ä°ç Denetim

1

BAHAR

3

6

Para ve Sermaye Piyasaları

1

BAHAR

3

6

Kamu Sektörü Muhasebesi

1

BAHAR

3

6

DeÄŸerleme ve Finansal Tablolar

1

BAHAR

3

6

Muhasebe Tarihi

1

BAHAR

3

6

Proje Yönetimi

 

 

 

 

Katılımcı programdan mezun olabilmek için; tamamı seçmeli olmak üzere birinci ve ikinci dönemde dört(toplam sekiz) ders ile bir projeyi iki dönemde baÅŸarmalıdır. EÄŸitim süresi proje ile birlikte iki yarıyıl ve katılımcının azami süresi ise dört yarı yıldır.

 

 

Son Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2021, Çarşamba